چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۴

تشخیص کم خونی با گوشی های هوشمند

۸۷۵ بازديد

برنامه غربالگری جدیدی به نام HemaApp که برای گوشیهای هوشمند طراحی شده، میزان غلظت هموگلوبین خون را با استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند تخمین می‌زند و می‌تواند برای تشخیص کم خونی استفاده شود.

این فناوری مبتنی بر الگوریتم جدیدی است که می‌تواند عکس‌های هوشمند با وضوح پایین را تقویت کرده و آن‌ها را به سیگنال‌های دیجیتال با وضوح بالا تبدیل کند. سپس در ادامه یک الگوریتم جداگانه سیگنال‌ها را جمع‌آوری کرده و‌ هموگلوبین را تجزیه تحلیل می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره این فناوری برای تشخیص کم خونی می‌خوانید.

تشخیص کم خونی با گوشی های هوشمند

گروهی از پژوهشگران این دانشگاه موفق به طراحی نرم‌افزاری شده‌اند که با استفاده از دوربین‌های تلفن همراه می‌تواند هموگلوبین را ارزیابی کرده و مشکلات خونی را تشخیص دهد. زمانی که بدن با مشکلاتی نظیر کم‌خونی یا مشکلات کلیوی روبه‌رو می‌شود، با ارزیابی هموگلوبین که یک پروتئین نشانگر است، می‌توان این مشکلات را تشخیص داد که روشی غیر تهاجمی است.

به گفته پژوهشگران، این فناوری نیاز به سخت‌افزار خاصی ندارد و بر اساس الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته شده است و صرفا باید نرم‌افزار را بر روی تلفن‌های هوشمند نصب کرد و با دوربین‌ تلفن از بخش داخلی پلک عکس گرفت.

کیم، استاد مهندسی پزشکی دانشگاه پردیو می‌گوید: «این روش جایگزین آزمایش خون نخواهد شد اما با یک روش ساده و سریع می‌توان بصورت غیر تهاجمی تعداد هموگلوبین‌های موجود را در لحظه شناسایی کرد که در مقابل آزمایش خون که جواب آن چند ساعت بعد آماده خواهد شد و همچنین باعث از دست رفتن خون در بیماران دارای کم‌خونی خواهد شد، روشی موثر است.»

پژوهشگران برای آزمایش این نرم‌افزار آن را با نمونه خون مقایسه کردند و نتایج قابل قبولی را دریافت کردند. در حال حاضر برای کار با این فناوری باید از رایانه‌ها استفاده کرد اما پژوهشگران می‌گویند نرم‌افزار قابل نصب بر روی تلفن‌های همراه آن نیز به زودی توسعه داده خواهد شد.

کیم می‌گوید: «فناوری توسعه داده شده توسط ما امکان فراهم کردن آزمایش از راه دور برای تشخیص کم خونی یا مشکلات حاد کلیوی را فراهم می‌کند.»

همچنین بخوانید:

کشف راز انقراض کرگدن پشمالو

نیروگاه خورشیدی فضایی : منبع تولید انرژی آینده

نابودی کرونا در ۳۰ ثانیه از روی سطوح با پلاسمای سرد

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

رژیم غذایی

اگر میزان گلبول های قرمز خون شما کم باشد، بدن شما باید برای تحمل اکسیژن در بدن، بیشتر تلاش کند. بدن انسان هر روز، میلیون ها گلبول قرمز به واسطه مواد غذایی خون ساز تولید می کند. این گلبول ها در مغز استخوان تولید می شوند و حدود 120 روز در اطراف بدن گردش می کنند. وقتی یک فرد مبتلا به کم خونی می شود بدن می تواند با جذب آهن بیشتری از رژیم غذایی آن را جبران کند. این یکی از مکانیزم های ذاتی بدن است که سعی در رفع شرایط غیر نرمال دارد. در این مقاله دلایل کم خونی و یک رژیم غذایی متعادل برای رفع آن معرفی شده است.

انواع کم خونی

1- کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی است ؛ آهن برای انسان ضروری است تا هموگلوبین تولید کند و از دست دادن خون، رژیم غذایی نامناسب و عدم توانایی بدن برای جذب آهن از غذا می تواند منجر به کمبود آهن شود. در نتیجه، بدن شما قادر به تولید هموگلوبین کافی نیست، که منجر به کم خونی می شود.

بقیه مقاله علت کم خونی را اینجا بخوانید

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.