چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۴

احتمال وجود زندگی در زیر سطح مریخ

۸۶۶ بازديد

مریخ مقصد بعدی انسان‌ها خواهد بود، با این حال هنوز سوالات بی‌شماری درباره آن وجود دارد که یکی از آن‌ها، وجود زندگی در این سیاره سرخ است. حالا به نظر می‌رسد زندگی در زیر سطح مریخ جریان داشته است.

زندگی در زیر سطح مریخ

از مدت‌ها قبل دو تصویر مختلف از مریخ در دوران باستان در ذهن دانشمندان وجود دارد. یکی از آن‌ها این سیاره را گرم و مرطوب به نمایش می‌گذارد که به لطف رودخانه‌ها و دریاچه‌ها زندگی روی سطح آن در جریان بوده است. تصویر دوم مریخ را یک سیاره سرد و خشک نشان می‌دهد که هیچ‌ وقت به گرمای کافی از خورشید برای تولید نوعی آب روان با امکان شکل‌گیری زندگی دست پیدا نکرده است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره وجود زندگی در زیر سطح مریخ می‌خوانید.

احتمال وجود زندگی در زیر سطح مریخ

این مشکل که به طور غیررسمی با نام «پارادوکس خورشید کم‌نور» شناخته می‌شود، حول این واقعیت است که خورشید در زمانی که مریخ میزبان حجم زیادی آب بوده، چندان روشن و گرم نبوده است. حتی امروزه نیز سطح مریخ نمی‌تواند به دمای موردنیاز برای جاری شدن دست پیدا کند و این مشکل میلیاردها سال پیش بزرگ‌تر بوده است.

با توجه به این موضوع چگونه امکان جاری شدن آب در مریخ وجود داشته است؟ پژوهشی جدید که در ژورنال «Science Advances» به چاپ رسیده، می‌تواند یک جواب احتمالی برای این سوال داشته باشد.

طبق این پژوهش، یکی از پاسخ‌های احتمالی برای پارادوکس خورشید کم‌نور می‌تواند «گرمایش زمین‌گرمایی» باشد. این نوع گرمایش می‌تواند در اشکال مختلف وجود داشته باشد، اما دانشمندان با یکی از آن‌ها آشنایی دارند که زوال عناصر رادیواکتیو است.

زندگی در زیر سطح مریخ وجود دارد

دانشمندان با استفاده از شبیه‌سازی مریخ باستانی را مدلسازی کردند و نشان دادند که گرمایش زمین‌گرمایی می‌تواند منجر به وجود آب مایع فراوان در سطح شود.

در صورتی که این ایده واقعیت داشته باشد، احتمالا خاک خیس مریخ و نه سطح آن یا رودخانه‌های روان محلی شکل‌گیری زندگی بوده است. با توجه به اینکه تا به امروز شواهدی مبنی بر وجود زندگی باستانی روی مریخ پیدا نکرده‌ایم، پژوهش جدید یک راه جالب در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. این احتمال وجود دارد که در گذشته یا حال زندگی در زیر سطح مریخ  وجود داشته باشد.

به گفته محققان مقاله اخیر، حتی اگر گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسید کربن و بخار آب هم در اتمسفر اولیه مریخ وجود داشته، شبیه‌سازی کامپیوتری نمی‌تواند آن‌ها را دلیلی برای گرما و رطوبت بلندمدت این سیاره درنظر بگیرد. پیش از اینکه انسان بتواند به این سیاره سرخ سفر کند، چندین ماموریت دیگر توسط کاوشگرها و ربات‌ها صورت می‌گیرد که شاید بتوانند پاسخ این سوالات را برای ما پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر مطلب «موشک استارشیپ نخستین انسان را در سال ۲۰۲۴ به مریخ خواهد برد» را بخوانید.

همچنین بخوانید:

استخراج مواد معدنی ماه و مریخ با کمک باکتری‌ها

تبدیل راکت ها به ایستگاه فضایی برای رفع مشکل زباله های فضایی

خشک شدن اقیانوس های مریخ با طوفان‌های ویران کننده

منظومه شمسی زودتر از انتظار ما نابود خواهد شد

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

طبع بابونه چیست و مصلح آن کدام است؟
 
طبیعت گل بابونه بر اساس طب سنتی در گرم و خشک اول است (خیلی گرم و خشک) و در برخی کتب آمده، گرم و خشک آن نزدیک به اعتدال است و بعضی معتقدند درجه گرمی آن اول و درجه خشکی آن دوم است. جالینوس معتقد است گیاه بابونه در لطافت نزدیک به گل سرخ است، اما گرمی آن مثل گرمی روغن زیتون ملایم بدن است و مفتح، ملین و پاک کننده بدن است.
 
مصلح بابونه عسل و انار است و متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند برای کاهش عوارض بابونه آن را همراه با عسل یا انار میل کنید. همچنین در صورتی که فرد مزاج گرمی داشته باشد، به دلیل گرم بودن طبع بابونه، مصرف این گیاه می‌تواند سبب ایجاد حساسیت در وی شود.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.